Matematik

Differentiering

23. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej skal differentiere 3t^3-sin(y(t))*y'(t). Kan se at jeg skal bruge kædereglen så det gør jeg og får:
6t-cos(y(t))*y'(t)*y''(t)

Men det er forkert så vil gerne lige høre om der er nogen der kan hjælpe mig på rette vej


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2014 af LeonhardEuler

Benyt produktreglen og dernæst kædereglen


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2014 af mathon

\left ( 3t^3-\sin(y(t))\cdot y{\, }'(t) \right ){}'=9t^2-\left ( \cos(y(t))\cdot \left (y{\, }'(t) \right )^2+\sin(y(t))\cdot y{\, }''(t) \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2014 af peter lind

Du skal også bruge reglen om differentiation af et produkt på det sidste led


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.