Matematik

fjernsynet

23. november 2014 af faza55 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

(Ityskland køber hansen et lille TV for 425 D-Mark krusen på d-mark er 385.   (100 D-mark = 385 kroner

Hvor meget koster fjernsynet i danske kroner?

IDanmark koster det samme fjernsyn 1918,40 kr. +23%moms.

Hvor meget koster det i Danmark incl. moms?

Hvor meget har Hansen sparet ved at købe fjernsynet i Tyskland?

Hvor mange %har Hansen sparet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af mathon

…et lille TV for 425 D-Mark krusen på d-mark er 385.   (100 D-mark = 385 kroner Hvor meget koster fjernsynet i danske kroner

       I danske kroner
                                    \left ( 425\; DM \right )\cdot \left ( 3,85\; \frac{kr}{DM} \right )=1.636,25\; kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af mathon

Beregn nu til sammenligning den danske pris inklusive moms for det samme TV.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2014 af SuneChr

# 0
En praktisk bemærkning til opgaveforfatteren:

Den danske momssats har aldrig været på 23%
Den 30/6 1980 hed momsen 22%
frem til
den 1/1 1992.
Momsen har, siden da, heddet 25%.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2014 af mathon

Det momshistoriske kan du ikke gøre noget ved ud over at nævne det for din lærer. Du må forholde dig til opgaveteksten, om end den burde have været anderledes..

.

I Danmark koster samme TV incl. moms:
                                                                         \left ( 1.918,40\; kr \right )\cdot 1,23=2.359,63\; kr

Beregn nu besparelsen ved køb  af samme TV i Tyskland.


Skriv et svar til: fjernsynet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.