Matematik

multiplikation af vektorer i excel.

23. november 2014 af pnigltm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kloge hoveder.. Jeg er gået i gang med at lave et excel ark der kan regne mine el-opgaver. men jeg kan ikke finde udafhvordan jeg multiplicerer vektorer med deres vinkel. 

 I2A= (ΣI2Belres•Z2BB) / (Z2A• Z2BB)

Jeg har:

ΣI2Bel = 1262A på plads plads L43, <φres= -74  på plads L44 osv. 

hvordan skriver jeg vinklerne ind?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af peter lind

Det giver ingen mening at multiplicere en vektor med en vinkel

Du skriver nogle symboler op, uden at fortælle hvad disse symboler står for.

Kan vi ikke få en ordentlig forklaring på opgaven


Svar #2
23. november 2014 af pnigltm (Slettet)

Problemet er hvordan jeg for excel til at regne det for mig, når jeg har alle værdierne og bare skal indsætte dem. 

NB! bruger < som vinkeltegn.

I2A = (1150<-74,81º)•(0,01009<77,49º)/((0,0187<69,84º)+(0,01009<77,49º))

I2A=404 <-69,84º

Sådan ser stykket ud med værdierne indsat. gi'r det mening nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2014 af peter lind

Mener du at du har en vektor med længden r og vinkel v ?

I så fald skriv den ud på normalform

r(cos(v), sin(v) )

Når du har skrevet dem ud kan du bruge de sædvanlige regler for skalær produkt, hvis det er det du er ude efter


Svar #4
23. november 2014 af pnigltm (Slettet)

Ja det er det jeg mener.

men hvordan skal jeg skrive det ind i excel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2014 af peter lind

Du må lave 2 celler for hver af vektorene, hvor du så ligger de beregnede x koordinater ind.

eks,

       A           B             C     D

1    r       A1*cos(v)

2   v       A1*sin(v) 

Husk at regnearket bruger vinkler i radianer


Skriv et svar til: multiplikation af vektorer i excel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.