Matematik

Betingede sandsynlighed

23. november 2014 af Jonaeth (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kast to terninger ( vi kan se forskel på dem ). Hvad er den betingede sandsynlighed for at terningen med den mindste antal øjne er lig 2, hvis terningen med det største antal øjne er højst 5?

Er ikke helt sikker på hvordan det skal forstås, og evt. løses. Udelukker ovenstående skrivemåde så, at de to terninger er ens (fordi de jo snakker om "største og "mindste")?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p =1/6

P(A∩B) = P(2≤X≤5)

P(B) = P(X≤5)

De pågældende sandsynligheder kan slås op i et CAS værktøj, et statistikprogram, et regneark eller lignende


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af Soeffi

Der er 36 udfald i alt. I 30 tilfælde har en terning flere øjne end den anden og i 20 af disse er største antal øjne højst 5. I 6 af disse er mindste antal øjne lig 2.

P(mindste antal øjne = 2 | største antal øjne ≤ 5) = 6/20 = 0,3.


Skriv et svar til: Betingede sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.