Matematik

Partikulær løsning

23. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Jeg har fået givet denne opgave: Beregn den partikulære løsning til differentialligningen y'(t)+y(t)=3e^-^t, der opfylder begyndelsesbetingelsen y(1)=0. Jeg tror jeg skal bruge panserformlen men så har jeg jo at p(t)=1 og at P(t)=1t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af peter lind

Det er korrekt


Svar #2
23. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Først troede jeg at jeg skulle bruge gættemetoden. Hvornår kan jeg skelne mellem de to metoder.. Altså hvornår jeg skal bruge hvad..Skal der være y''(t) når jeg skal bruge gættemetoden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2014 af peter lind

Du kan bruge gættemetoden i begge tilfælde. Panserformlen kan du kun bruge når det er en 1. ordens lineær differentialligning


Svar #4
23. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak for svar!


Skriv et svar til: Partikulær løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.