Fysik

Svær opgave

23. november 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: B-niveau

2.5 liter vand har temperaturen 10 grader celsius. Vandets temperatur skal hæves til 80 grader celsius.

a) Beregn den energi vandet skal tilføres.

Hvilken formel skal jeg benytte her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af LeonhardEuler

ΔE = m • c • ΔT = m • c • (Tefter - Tfør)


Svar #2
23. november 2014 af Hansihh (Slettet)

Jeg kom frem til en løsning ved brug af formlen Q=c*m og derefter ganger jeg det jeg fik med 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af LeonhardEuler

Det er forkert.  Benyt nu

ΔE = Q = m • c • ΔT = m • c • (Tefter - Tfør)


Svar #4
24. november 2014 af Hansihh (Slettet)

ok tak, hvad med hvis jeg skulle beregne prisen når vandet opvarmes vha el? 1kWh fra elværket koster 2 kr. jeg ved ikke helt hvordan jeg skal skrive dette op


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Omregn den nødvendige energi til kWh og gang så med elprisen 2 kr/kWh .

        1 kWh = 1000 W · 3600 s = 3,6 MJ .


Svar #6
24. november 2014 af Hansihh (Slettet)

#5

Hvad betyder 3600 s, altså hvad betyder s?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2014 af SuneChr

# 6
sekund er grundenhedens navn for størrelsen tid og symboliseres med s
i det internationale enhedssystem, SI , som består af i alt syv grundenheder. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man benytter, at

       1 h (time) = 3600 s


Skriv et svar til: Svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.