Matematik

2. ordens taylorpolynomium

24. november 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Godmorgen! Har fået følgende opgave: Beregn det 2. ordens Taylorpolynomium med udviklingspunkt 0 for den løsning, der opfylder begyndelsesbetingelsen y(0) = 290. Derudover har jeg differentialligningen: y'(t)=(20.46877991-1/30*y(t)-1.134080000*10^-^1^0*y(t)^4)/25.
Jeg beregner y'(0) og y''(0). Og får at y'(0)=0.4 og at y''(0)= -0,0007103514269.
Når jeg dog tjekker det af i Maple får jeg at y''(t)= -0.0003551757137... Hvad er det jeg gør galt?


Svar #1
24. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Og jeg har at y''(t)=-1/750*y'(t)-1.814528000*10^-^1^1


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Dit udtryk for y''(t) er ikke rigtigt.

Man har  

       y '(0) = (20,46877991 - 290/30 - 1,13408·10-10·2904)/25 = 0,4

       y ''(t) = -(1/750)·y '(t) - 1,814528·10-11·y(t)3·y '(t) ,

        y ''(0) = -0,00071035143

Hvordan har du beregnet den anden værdi   y''(0) = -0,0003555176 ? Værdien er jo det halve af y ''(0) , så måske er det koefficienten til t2 i polynomiet, du har aflæst i stedet?


Svar #3
24. november 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak!!!! :)


Skriv et svar til: 2. ordens taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.