Matematik

Algebra opgave

24. november 2014 af AFE (Slettet) - Niveau: B-niveau
I algebra har jeg fået en opgave, hvor jeg skal regne dette ud: ((4x(3a+3b))/(a+b)). Hvis muligt vil jeg gerne have et forklaring på hvordan jeg udregner det, og muligvis et resultat.

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2014 af mathon

      Sæt den fælles faktor 3 uden for parentesen i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2014 af Jerslev

#0: Sæt 3-tallet udenfor parantes i tælleren og indse efterfølgende, at du har det samme stående et sted i tælleren og hele nævneren. Forkort efterfølgende.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
24. november 2014 af AFE (Slettet)

Så er denne fremgangsmåde rigtig? ((4x(3a+3b))/(a+b))=((12x+ab)/(a+b))= 12x+ab-ab= 12x?

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2014 af mathon

                    \frac{4x(3a+3b)}{a+b}=\frac{4x\cdot 3\cdot (a+b)}{(a+b)}=12x\; \; \; \; a\neq -b


Skriv et svar til: Algebra opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.