Matematik

Maximums værdi at funktion med to variabler og rendpunkter

24. november 2014 af Falaffel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Sidder med en matematik opgave, hvor vi skal finde maximumsværdien for den givet funktion:

f(x)=xy-x3y2 , over kvadratet 0≤x≤1, 0≤y≤1

Jeg har udregnet det partielt afledte, og så er jeg ikke kommet længere, er der nogen der har lyst og tid til at hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af peter lind

Løs ligningerne f'x=0 og f'y = 0. det angiver mulige punkter for den maksimale værdi.

Du skal også undersøge randen. Det er muligt at den maksimale værdi findes der.
 


Svar #2
24. november 2014 af Falaffel (Slettet)

Kan du give et lille skub, iforhold til hvordan man undersøger rande, der er ikke gode eksempler i min bog? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af peter lind

Tegn evt. definitionsmængden op. En rand er for eks. x aksen i intervallet 0 til 1. Sæt y = 0 og find maksimum på intervallet.


Skriv et svar til: Maximums værdi at funktion med to variabler og rendpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.