Matematik

Gennemsnit

24. november 2014 af Karla9999 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg sidder med en matematikaflvering til imorgen og der er en opgave som jeg ikke kan finde ud af!

Mads påstår, han cykler hurtigere end Søren. På en uge cykler Mads 25 km i alt på vej til skole. Den samlede tid er 100 minutter

Hvor lang tid tager det Mads at cykle i skole i gennemsnit pr. dag?

Håber virkelig i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2014 af jessie0062 (Slettet)

jeg ville sige 25:5 = det antal km han cykler om dagen -og 100:5= er det antal minutter han cykler på en dag

håber det hjalp!


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2014 af Sofi525 (Slettet)

Altså hvis Mads cykler 25 km på en uge på vej til skole må vi regne med at det er 5 ture altså mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Så derfor må vi sige 25 km : 5 dage = 5 km hver dag.
Det samme gør vi med tiden 100 min : 5 dage = 20 min hver dag
Så hans gennemsnitsfart er altså på 4 min pr km.

Svar #3
24. november 2014 af Karla9999 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.