Fysik

tryk

24. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen, der kan hjælpe mig..

kan godt se, at det er formlen: p=f/a, a = p*f (jeg er dog i tvivl om hvilken retning og hvilet tryk jeg skal bruge..)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af peter lind

Du skal bruge differencen mellem trykket inde og trykket ude. Retningen er udad, når det største tryk er inde i kabinen. Det fremgår også af et af dine tidligere indlæg


Svar #2
24. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

så dvs.:

90 kPa - 60 kPa = 30 kPa

f = a*p = 30* 10^3 Pa * 25cm*25cm = 18.750.000 Pa

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af peter lind

Du skal passe på med enhederne. Pascal er i standart systemet og der bruges måleenheden for længde meter


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Du skal have arealet i m2 i stedet for cm2 og enheden for kraft er ikke Pa, men N.


Svar #5
24. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

det er også rigtigt.. mange tak.


Svar #6
24. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

så er det 1875 N?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Korrekt


 


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.