Matematik

Hjælp til n-spire

24. november 2014 af Metapod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået lidt i stå i opgaverne 2-4 som reelt set omhandler det samme, jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal løse dem i nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af mathon

2)
       tangentligning i (5,h(5)):
    
               y=5\cdot (x-5)+f(5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2014 af mathon

3)
       vandret tangentligning:
    
               h{\, }'(x_0)=0

               y=f(x_o)


Svar #3
24. november 2014 af Metapod (Slettet)

Problemet er vi har ikke lært denne formel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I må da have lært tangentligningen? Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af mathon

4.
        f{\, }'(x_o)=-2x_0+3=-4
                       x_o=3,5
   tangentligning
                                y=-4x+b

                                -3,5^2+3\cdot 3,5=-4\cdot 3,5+b

                                 b=3,5(-3,5+3+4)

                                 b=3,5^2=12,25
tangentligningen med hældningstal -4
er derfor
                                 y=-4x+12,25
og ikke
                                y=-4x+12
hvorfor
linjen med ligningen   y=-4x+12  ikke er tangent til grafen for funktionen h(x).
       


Skriv et svar til: Hjælp til n-spire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.