Matematik

Hvad giver denne ligning?

24. november 2014 af celina117 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad giver denne her ligning?

50 (350-y) + 30y = 15.500


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parentesen og reducer. Hvad er dit eget resultat?


Svar #2
24. november 2014 af celina117 (Slettet)

#1

Gang ind i parentesen og reducer. Hvad er dit eget resultat?


Jeg kan ikke regne den ud, så har intet resultat.. Jeg kan ikke rigtigt se hvordan jeg skal starte eller slutte i denne ligning. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang ind i parentesen

        50·350 - 50y + 30y = 15500

dvs

        50y - 30y = 17500 - 15500

eller

        20y = 2000


Svar #4
24. november 2014 af celina117 (Slettet)

#3

#2

Gang ind i parentesen

        50·350 - 50y + 30y = 15500

dvs

        50y - 30y = 17500 - 15500

eller

        20y = 2000


Okay, mange tak :) Men forstår ikke helt, hvordan resultatet kan blive til 2000? Ved godt at vi har minusset 17500 med 15500, men synes ikke den passer overens med min opgave som er: Til en fodboldkamp blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50kr, og en børnebillet kostede 30kr. Hvor mange børnebilletter blev der solgt, når den samlede billetindtægt var 15.500 kroner? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo først løse ligningen 20y = 2000 . Jeg antog, at du selv kunne tage det sidste lille skridt.


Svar #6
24. november 2014 af celina117 (Slettet)

Nåå! Ja, jeg blev bare lige forvirret, for troede du havde skrevet resultatet, eller du mente at det var det endelige resultat. Men ja, så bliver det 100. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvad giver denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.