Matematik

Find et udtryk

24. november 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg får dette i maple, men min lære får noget uden cos, sin og t. Vi bruger samme ligninger så kan ikke se min fejl?

Vedhæftet fil: maple regning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af brow90 (Slettet)

Har du ikke en start og slut parentes for meget ved første led, (((arctan(8*omega^3))


Svar #2
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

nej det hjælper ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere mere præcist, hvad der søges maksimum for.

Hvad er udtrykket w1 en funktion af, og du søger maksimum for

        w1(Arctan(8ω3)/((16ω2+5)ω)

med hensyn til hvilken variabel?


Svar #4
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Det er denne opgave. w1 er defineret i det forrige billedet det er den med w1: := 8sin(wt)^3.... osv..

Vedhæftet fil:opgavetekst.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvordan er så T defineret? Og hvad har det med resten at gøre?


Svar #6
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

T er ikke defineret endnu, den defineres i næste led, men vi skal først havde defineret det første led og derefter T. Således at vi kan lave en graf af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit udtryk for w1 indeholder både ω og t . Hvad betragtes det som en funktion af? Før det er afklaret, aner man ikke hvad

          w1(Arctan(8ω3)/((16ω2+5)ω)

skal betyde. Hvilken variabel skal der findes maksimum for?


Svar #8
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Det er hvad den nye dæmpning er defineret som; u(t) = 0:002cos(wt)

Ved at indsætte den i den allerførste ligning finder vi den fuldstændige løsning, derefter vælger vi de stationære punkter som er ligningen indholdende w og t, det stationærepunkt definere vi som w1


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du svarer ikke på mine spørgsmål i #7.

Nu siger du, at w1 er et stationært punkt for en funktion af to variable? Det er meget rodet forklaret.


Svar #10
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Ja der er for funktionen af 2 variabler, så vidt jeg har forstået.


Svar #11
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

glemte at tilføje dette billde som bruges i beregningen

Vedhæftet fil:deff.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du bliver nødt til at formulere hele problemstillingen præcist og forståeligt.


Svar #13
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

den bruges i det sidste led, der med maksimum


Svar #14
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Det lykkes mig at få scrrenshot af hele opgaven, den er som følgende billede

Vedhæftet fil:hele opgave i.PNG

Svar #15
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Hvad er fejlen i det sidste led? der ved maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man finder så

        tan(ωt) = 8ω3/(16ω2+5)

og man skal så indsætte

        sin(ωt) = tan(ωt) / √(1 + tan2(ωt))    og   cos(ωt) = 1 / √(1 + tan2(ωt))

i udtrykket for w1 = (8·ω3·sin(ωt) + (16ω2+5)·cos(ωt)) / (1600ω4 + 6000ω2 + 2500)


Svar #17
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Hvad forstår du ikke her?    Man differentierer funktionen w1  mht. t og løser for lig med 0 . Det giver løsningen

        tan(ωt) = 8ω3/(16ω2+5)

Heraf kan man så finde sin(ωt) og  cos(ωt) udtrykt ved ω , og disse to udtryk indsættes så i udtrykket for w1 , hvorved man får et samlet udtryk som fuktion af ω, hvori der hverken indgår sin eller cos.


Svar #19
24. november 2014 af Sorteæble (Slettet)

Forstår ikke hvordan son(wt) og cos(wt) findes?


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Man har

        sin(ωt) = tan(ωt) / √(1 + tan2(ωt)) = 8ω3/(16ω2+5) / √(1 + (8ω3/(16ω2+5))2)

og

        cos(ωt) = 1 / √(1 + tan2(ωt)) = 1 / √(1 + (8ω3/(16ω2+5))2)


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.