Fysik

Areal af pladekondensator

24. november 2014 af Ægtemadridista (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man ønsker at dimensionere en almindelig pladekondensator med luft som dielektrikum. Den skal have samme kapacitans og maksimale spændingsforskel som superkondensatoren på figur 2.1. I luft skal den elektriske feltstyrke være under 3,0 MV/m for at undgå gnistdannelse. 
Bestem arealet af pladekondensatoren, og kommentér resultatet. 

Spænding= 2.7 v

Kapacitans=100C/V


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af hesch (Slettet)

Find afstanden d mellem pladerne ud fra Emax = 3MV/m og spænding mellem plader = 2,7V.

Kapacitans = ε * A / d.

Det bliver vist ikke en "almindelig pladekondensator".  Er du sikker på disse 100 C/V = 100 F ? ?


Skriv et svar til: Areal af pladekondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.