Matematik

ligninger med absolutværdi

24. november 2014 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er lidt blank med de her opgaver, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har ret, det ser ret blankt ud.


Svar #2
24. november 2014 af AlmostDoneO

Jep, glemte at vedhæfte filen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at  

        |a|=\left\{\begin{matrix} a\:\textup{hvis}\:a\geq0 \\ -a\: \textup{hvis}\: a<0 \end{matrix}\right.

Man deler op i tilfælde.


Svar #4
24. november 2014 af AlmostDoneO

Kan du uddybe lidt nærmere, synes ikke jeg kan finde noget om det i mine noter eller litteratur?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af Soeffi

|x+3| = 5 ⇔ x+3 = ± 5 ⇔ x = ± 5 - 3 ⇔ x = - 8 eller x = 2


Svar #6
24. november 2014 af AlmostDoneO

ah - det giver mening :)

og hvordan gør man så i c, når de ikke er opgivet som komplekse tal?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der skal man løse den komplekse ligning  |z+3| = 5 . Her kan man sætte

        z = x + iy

og dermed

        |x+3 + iy|2 = 52

eller

        (x+3)2 + y2 = 52

Løsningerne er da alle punkter på cirklen med centrum i tallet -3 og med radius 5.


Skriv et svar til: ligninger med absolutværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.