Fysik

Svingningstiden for lodrette svingninger

25. november 2014 af MusicLikesPanda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder med en fysik spørgsmål der hedder:

Tabellen viser resultaterne af et forsøg, hvor man har belastet en fjeder med forskellige lodder og hver gang målt svingningstiden for lodrette svingninger (tabellen er vedhæftet)

a. Påvis, at de målte tal er i god overensstemmelse med den teoretiske formel for svingsningstiden.

b. Bestem fjederkonstanten

Den der driller mest er a, da jeg ikke helt forstår hvad det er der menes


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af mathon

…den teoretiske formel for svingsningstiden:

                       y=A\cdot \sin\left (\sqrt{\frac{k}{m}}\cdot t+\varphi _0 \right )
hvor

                        \sqrt{\frac{k}{m}} =\frac{2\pi }{T}

                         T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{m}{k}}=\left (\frac{2\pi }{\sqrt{k}}\cdot \right )\sqrt{m}

                         T=2\pi \cdot \sqrt{\frac{m}{k}}=\left (\frac{2\pi }{\sqrt{k}}\cdot \right )\sqrt{m}

dvs
                        \frac{T^2}{m}= a          hvor a er konstant

                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2014 af mathon

                          \begin{array} {|c|c|c|} T&m&\frac{T^2}{m}\\ s&kg&\frac{s^2}{kg}\\ \hline 0,50&0,10&2,500\\ 0,68&0,20&2,312\\ 0,88&0,30&2,581\\ 0,99&0,40&2,450\\ 1,15&0,50&2,645 \end{array}


Skriv et svar til: Svingningstiden for lodrette svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.