Fysik

Afstandskvadratsloven

25. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg skal skrive teorien til den øvelse vi har lavet. Men jeg forstå endnu ikke sammenhængen... Er der nogen som kan forklare det? 

Vi skal under søge om intensiteten er propotional med kvadratet på afsatnde,  for kunne det måler vi tælletallet N (for vores gammakilde) det afbillde som funktion afstanden til kilde, da tælletallet er propotionalt med intensiteten. 

Hvorfra ved jeg at N er propotional med I?   


Svar #1
25. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

Er det fordi, vi har formlen I=p/4*pi*r^2=A*E/4*pi*r^2 

Hvor aktiviteten kan skrives som A=k*N


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2014 af peter lind

Det skyldes definitionen på intensitet. Den er defineret som antal partikler der går gennem en kvadrat på 1 m2 i et sekund


Svar #3
25. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

Forstår ikke sammenhængen mellem det (I=antalpartiker der går gennem en kvadrat på 1M^2 i sekundet og den formelen jeg har? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2014 af peter lind

Du spørger om hvorfor I er proportional med N. Det fremgår af definitionen


Svar #5
25. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet)

Okay nu er jeg med "tror jeg" så.. .antalpartikler = N


Skriv et svar til: Afstandskvadratsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.