Matematik

vektorfunktioner

25. november 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med opgave a og c i nedestående opgave?

28. maj 2014.png


 

Vedhæftet fil: 28. maj 2014.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt y(t) til at bestemme sinuskurvens periode T0 . Den søgte afstand er så x(3T0) - x(0) .

c) Find skæringspunkter mellem r(t) og cirklen med centrum i B og med radius r = 18.


Svar #2
25. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Forstår ikke følgende: x(3T0) - x(0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vektorfunktionen r(t) indeholder de to koordinatfunktioner x(t) , y(t) , dvs.

        r(t) = [x(t) , y(t)] = [15,24t ; -12,4·sin(1,1088t)]

Bestem perioden T0 ud fra sinusfunktionen i y(t), og beregn så afstanden mellem portene som x(3T0) - x(0) .


Svar #4
25. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

- Hvorfor trækker om x(0) fra x(3T0)?
- Hvordan finder jeg frem til hvad T0 er?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Perioden T0 bestemmes ud fra sinusfunktionen i y(t) , dvs

        1,1088·T0 = 2π

x(0) er x-koordinaten til tiden t = 0, mens x(3T0) er x-koordinaten 3 perioder senere. Forskellen er afstanden mellem de to porte.


Svar #6
25. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hvor kommer 2π fra:
1,1088·T0 =


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Funktionen sin(x) er periodisk med perioden 2π .


Skriv et svar til: vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.