Matematik

Nogen der kan hjælpe med en logaritme opgave?

25. november 2014 af Brainyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sad lige og lavede logaritmer og sad fast i den her opgave.. nogen der kan hjælpe?

Log ( Logx) = 0.7 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tag 10x to gange på hver side.

1 gang:

       log(x) = 100,7

og så en gang mere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2014 af SuneChr

Da har man

10^{0,7}=\log x\; \; \; \Rightarrow \; \; \; x=10^{10^{0,7}}


Svar #3
25. november 2014 af Brainyy (Slettet)

Det var også sådan jeg gjorde hvor svaret blev 102771,415, men min facit siger det skal give 103.000?

Har du nogen ide om hvad man så skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2014 af hesch (Slettet)

Opgaven skal hedde:

log10(ln x ) = .7

eller

log10(loge x) = .7   om du vil.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

103000 er jo tilnærmelsesvis lig med 102771,415 .


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvorfor tror du dog det? I gymnasieundervisning står log(x) altid for log10(x). Med dit forslag kommer facit jo slet ikke i nærheden af 103000 .


Svar #7
25. november 2014 af Brainyy (Slettet)

#6

#4

Hvorfor tror du dog det? I gymnasieundervisning står log(x) altid for log10(x). Med dit forslag kommer facit jo slet ikke i nærheden af 103000 .

Okay 1000 tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Jeg ved ikke om der er efterredigeret i #3. Jeg synes bestemt der stod 103,000 (komma).

10^( e^0,7 ) = 103,217

En lidt "bredere" definition af log funktionen her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Logarithm


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med en logaritme opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.