Dansk

Redegørelse af http://politiken.dk/debat/ECE2394526/slipnusprogetfri/

25. november 2014 af flagstangsblod (Slettet) - Niveau: A-niveau
JEG SKAL SKRIVE EN REDEGØRELSE I DANSK, og så ville jeg høre om det som jeg har skrevet har noget med en redegørelse at gøre. Fordi jeg er lidt usikker på om jeg har ramt rigtigt.
På forhånd tak
Mvh. Patrick





Redegørelse af Slip Nu Sproget Fri, -Af Morten Brask

Skal man tolerere stavefejl og grammatisk forkerte verbale udtalelser? Disse er nogle af hovedpunkterne Morten Brask (MB), (som også har udgivet den skønlitterære roman 'Havet i Theresienstadt), belyser i sin artikel "Slip nu sproget fri". Han skriver om noget der vedkommer alle. Nemlig sproget. Og ligesom at teknologien udvikler sig, gør sproget det samme. Den verbale udvikling er næsten lige så stor som den skriftlige. Udtryk som najs, owned og lol kommer til udtryk, når MB prøver illustrativt, at vise os, hvad det er, der er sket med sproget som følge af den yngre generation. For mennesker der ikke kender noget til disse nymoderne multikulturelle udtryk, kan de virke unaturlige, at bruge i nytidens dansk. MB beskriver, udtrykkende og drager analogier til 50'ernes "ikk" og "shit", og fortæller, hvordan han fik trukket 25 øre i lommepenge, hver gang han sagde det.

Vores skribent tematiserer også, hvor konservative det danske folk er, når et vedkommer sproget. Hvis det vedkommer en f. eks teknologisk udvikling, er vi åbne og imødekommende, men når det angår vores stolte nationale sprog, kryber vi sammen og lukker os for al forandring. MB mener ikke at dette er en speciel konstruktiv løsning, da MB mener at vi skal være åbne for forandring of udvikling. En ny forkortelse er bare en tilføjelse til et allerede eksisterende ord. Dvs, udvikling, sproglig innovation og flere muligheder for at udtrykker os i fremtiden.

Samtidig med at artiklen er indeholder et seriøst budskab, er den også skrevet på en ironisk og komisk måde. "MB smider sit politiskilt for Korrekt ortografi og syntaks." -Dette eksempel er bare et af mange, som forfatteren bruger for at gøre sin tekst underholdende.

Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2014 af Stygotius

1. Det hedder "en redegørelse for noget, -ikke "af" noget.

2. Denne Morten Brask er ikke andet end en utrolig barnlig og umoden pop-fyr der skulle være blevet i fritidshjemmet og have spillet bordtennis.

3 .Skal man tolerere stavefejl og grammatisk forkerte verbale udtalelser??????Disse er nogle af hovedpunkterne Morten Brask (MB), (som også har udgivet den skønlitterære roman 'Havet i Theresienstadt), belyser i sin artikel "Slip nu sproget fri". Han skriver om noget der vedkommer alle. Nemlig sproget. (Og l)Ligesom (at) teknologien udvikler sig, gør sproget det samme. Den verbale udvikling er næsten lige så stor som den skriftlige. Udtryk som najs, owned og lol (kommer til udtryk) bliver nævnt, når MB illustrativt prøver (illustrativt)(,) at vise os, hvad det er, der er sket med sproget som følge af den yngre generation. For mennesker der ikke kender noget til disse nymoderne multikulturelle??? udtryk, kan de virke unaturlige(,) at bruge i (nytidens) nutidens dansk. MB beskriver, (udtrykkende) udtrykkende og drager analogier til 50'ernes "ikk" og "shit", og fortæller, hvordan han fik fratrukket 25 øre i lommepenge, hver gang han sagde det. 

Vores skribent tematiserer også, hvor konservativt(e) det danske folk er, når det (ved)kommer til sproget. Hvis det (vedkommer en) drejer sig om f. eks en teknologisk udvikling, er vi åbne og imødekommende, men når det angår vores stolte nationale sprog, kryber vi sammen og lukker os for al forandring. MB mener ikke at dette er en speciel konstruktiv løsning, da (MB) han (mener) synes at vi skal være åbne for forandring (of) og udvikling. En ny forkortelse er bare en tilføjelse til et allerede eksisterende ord(.Dvs,), som betyder  udvikling, sproglig innovation og flere muligheder for at udtrykker os i fremtiden. 

Samtidig med at artiklen (er) indeholder et seriøst budskab, er den også skrevet på en ironisk og komisk måde. "MB smider sit politiskilt for Korrekt ortografi og syntaks." -Dette eksempel er bare et af mange, som forfatteren bruger for at gøre sin tekst underholdende. 


Svar #2
26. november 2014 af flagstangsblod (Slettet)

Tusind tak for respons. Det var virkelig venligt af dig.

Mvh. Patrick


Skriv et svar til: Redegørelse af http://politiken.dk/debat/ECE2394526/slipnusprogetfri/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.