Matematik

funktioner f og g

26. november 2014 af Jessies (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionerne f og g, hvis grafer ses pÃ¥ figuren, er i [0,2Ï?[ og bestemt ved


f(x):=x+sin(x)
 og
g(x):=x+cos(x)

Angiv de x-værdier, for hvilke tangenterne til de to grafer er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af SuneChr

Differentiér de to funktioner, sæt dem lig med hinanden og løs dernæst ligningen i nævnte interval.


Svar #2
26. november 2014 af Jessies (Slettet)

Differentièr og sæt dem lige med hinanden har jeg gjort.. hvordan løser jeg ligningen i nævnte interval?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af SuneChr

cos x  +  sin x  =  0


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2014 af AskTheAfghan

f '(x) - g '(x) = 0 har løsninger x = pπ - π/4 for p ∈ {... -2, -1, 0, 1, 2, ...}.


Skriv et svar til: funktioner f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.