Matematik

To eksamensopgaver som skal løses uden hjælpemidler

26. november 2014 af Kidnap (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) en funktion f er givet ved   f(x)=x^3+4x^2-2x-1                                                                                           bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))                                                                       b) en funktion f er givet ved   f(x)= ln(x)-1/2x+5, x>0                                                                                     bestem f'(x) og bestem monotoniforholdene for f                                                                                                                  

Forstår virkelig ikke hvad jeg skal gøre i disse opgaver, er mega dårlig til mat, så hvis nogen kunne forklare dette på en lidt nem måde, ku det være super.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

b) Differentier funktionen og lav en fortegnsundersøgelse for f '(x) ved at løse ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: To eksamensopgaver som skal løses uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.