Matematik

Hjælp!!!

26. november 2014 af Abdo (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cirkel er givet ved ligning x2 - y2 - 6x - 6y -¨7 = 0

Bestem cirkelns radius r og koordinatorerne til cirklens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Skulle det ikke være +y2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2014 af harvalgtdetforkertefagtileksamen (Slettet)

hvis jeg ser det rigtigt er cirklens radius lige med kvadratroden af 7 da syv som konstant flyttes over på den anden side af lighedstegnet

cirklens oprindelige ligning : (x-x1)² +(y-y1)²=r2

Den ligning der fremligger i opgaven har opløst kvadratparanteserne og vi kan "genoprette" dem ved at gå tilbage (for at opløse en parantes der står i ² a²+b²+2ab)

det ville give en ligning der siger (x-3)² -(y-3)²=7

hvoraf man kunne udlede at radius var kvadratroden af 7 og zentrum var(3;3)

dog må det bemærkes at det faktum at der står -y i din opgave forundrer mig men det kunne meget vel være muligt dette ville også forklare hvorfor b² ikke er der da det i begge tilfælde må give 9 og da det ene 9 tal bliver negativ (pga. den negative y parantes) ophæver de hinanden. Hvilket gør at vi lander ved din oprindelige ligning da :x²+9-6x-y²-9-6y -7 = x²-y²-6x-6y-7

x²-y²-6x-6y=7
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af SuneChr

Som også # 1 stiller spørgsmål ved:
For en cirkel skal gælde, at koefficienten til x2 og y2 skal være den samme,
(og dermed samme fortegn).


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.