Fysik

polspænding??

26. november 2014 af abuuzeyd (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan forklar mig hvad 
polspænding er og hvad forskellen på Up og Uo er .. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2014 af mathon

Hvilespændingen Uo er den spænding der kan måles over batteriet når det ikke yder strøm (dvs yderst lille strøm).

Polspænding Up = Uy er den spændiong der måles over polerne, når batteriet yder strøm gennem et ydre kredsløb.

Batteriets indre modstand Ri og kredsløbets ydre modstand Ry er serieforbundne.

Serieforbundne modstande deler hvilespændingen Uo i modstandstallenes forhold,
hvoraf
                 U_p=\frac{R_y}{R_i+R_y}\cdot U_o

Spændingsfaldet over batteriet Ui
er:

                 U_i=U_o-U_p=\left ( 1-\frac{R_y}{R_i+R_y} \right )\cdot U_o=\frac{R_i}{R_i+R_y}\cdot U_o         

hvoraf
                                          0< \left |U_p \right |< \left |U_o \right |

          


Skriv et svar til: polspænding??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.