Fysik

Spørgsmål angående formel

26. november 2014 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Goddag.

Jeg har et problem med at forstå hvilken formel denne er: v2=v02+2*a*(s-s0)

Jeg forstår v = hastighed... men jeg har allerede en formel for konstant hastighed.

Hvad skal jeg ''kalde'' formlen?

Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af mathon

For bevægelse med konstant acceleration a
haves
               v=v_0+at\; <=> \; at=(v-v_0)
samt
               s=\frac{1}{2}at^2+v_0t+s_0
hvoraf
               2a\left (s-s_0 \right )=a^2t^2+2v_0at

               2a\left (s-s_0 \right )=\left (at \right )\cdot\left (at \right ) +2v_0\left (at \right )

               2a\left (s-s_0 \right )=\left (v-v_0\right )\left ( v-v_0 \right )+2v_0\left (v-v_0 \right )

               2a\left (s-s_0 \right )=\left (v-v_0\right )\left ( v-v_0 +2v_0\right )

               2a\left (s-s_0 \right )=\left (v-v_0\right )\left ( v+v_0 \right )

               2a\left (s-s_0 \right )=v^2-{v_{0}}^{2}

         \mathbf{\color{Blue} v^2={v_{0}}^{2}+2a(s-s_0)}

            


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Formlen er en reduceret udgave af ligningen for energibevarelse ved gennemløb af strækningen s0 til s med accelerationen a:

½mv2 = ½mv02 + ma(s-s0).

Ligninge divideres med m og ganges med 2.


Svar #3
26. november 2014 af RasmusEu (Slettet)

Tak for jeres svar! Min ven fortalte mig jeg kunne finde hastigheden(v) uden brug af tid(t) med formlen. Dvs. formlen kan kaldes: Konstant hastighed uden tid(v)=v2=v02+2*a*(s-s0)

Er dette korrekt? (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2014 af mathon

Farten er jo netop ikke konstant.
 


Svar #5
26. november 2014 af RasmusEu (Slettet)

Forstået, så bare: Hastighed uden tid...


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2014 af mathon

#1 er en kinematisk udledning.
#2 er en dynamisk udledning (og noget lettere).


Skriv et svar til: Spørgsmål angående formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.