Kemi

n og M

26. november 2014 af tim293 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der skal fremstilles 0,250 L af en 0,30 M opløsning af kobber(II)sulfat til et forsøg. Udgangsstoffet er CuSO4*H2O, kobber(II)sulfat-vand  (1/5). 

a. Hvor stor en stofmængde CuSO4*H2O skal der bruges til opløsningen?

b. Hvor meget CuSO4*H2O skal der afvejes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af LeonhardEuler

1) n(CuSO4•H2O) = c(CuSO4•H2O) • V(CuSO4•H2O)

2) m(CuSO4•H2O) =  n(CuSO4•H2O) • M(CuSO4•H2O)


Svar #2
26. november 2014 af tim293 (Slettet)

jeg tænkte mere på nogle tal, så jeg kan se om dem jeg er nået frem til et ok..


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2014 af LeonhardEuler

1) 0,30 M  • 0,250 L = 0,075 mol

2) 177,6239 g/mol •  0,075 mol ≈ 13,32 g


Svar #4
27. november 2014 af tim293 (Slettet)

1) enig

2) jeg får det til 18,72.. :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2014 af LeonhardEuler

Du må have beregnet molarmassen forkert.

Skriv et svar til: n og M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.