Matematik

Hvordan i al verden regner man bogstaver ud i potens?

26. november 2014 af Mehmot97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som lyder sådan her: 
(x+y)2 - 2xy = 0 og det skal reduceres, hvordan skal jeg gøre det?
I mit hoved tænker jeg at dette er resultatet: 2x + 2y - 2xy = 0, er det rigtigt, eller er det bare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af LeonhardEuler

Benyt første kvadratsætning:  

    (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #2
26. november 2014 af Mehmot97 (Slettet)

William, det kunne være rart med et resultat i stedet for et svært forståeligt eksempel.


Svar #3
26. november 2014 af Mehmot97 (Slettet)

Men William, hvad du så siger er, at resultatet er x+ y+ 2xy - 2xy = 0, som reduceres til x2+y2 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2014 af LeonhardEuler

#2 :  Det var ikke et eksempel, men den sætning, som du skal bruge. 

Indsæt x og y på henholdsvis a og b's plads i kvadratsætningen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2014 af LeonhardEuler

#3 : Ja. Det er rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Du skal så løse ligningen færdig

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2014 af LeonhardEuler

#6 :   Du mener vel #3 ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7. Ja, undskyld, #3.

Skriv et svar til: Hvordan i al verden regner man bogstaver ud i potens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.