Matematik

Integrere

26. november 2014 af AndersSSSS (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Når jeg skal integrere et*1/2 burde jeg vel få et*1/2*t+c men af en eller anden grund får mit CAS værktøj: et*1/2+c.... HVad gør jeg galt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af LeonhardEuler

       Du må have regnet forkert.

                    ∫ 1/• et dt = 1/2 • ∫ et dt = 1/• et + c


Svar #2
26. november 2014 af AndersSSSS (Slettet)

Hvordan kan det være at 1/2 integreret er 1/2?
f(t)=1/2*t ,   f'(t)= 1/2   F(t)=1/2*t


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#0

Du skal benytte konstantreglen som set i #1

         ∫ (f(x) · k) dx = k · ∫ f(x) dx + c = k · F(x) + c                    c ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2014 af LeonhardEuler

#3 : Korrektion 

         ∫ (f(x) · k) dx = k · ∫ f(x) dx  = k · F(x) + c                    c ∈ R

     konstanten c kommer når man integrere. 

#2 : Bemærk at 1/2 er multipliceret med et, derfor skal du betragte det som et led, der skal integreres, hvorfor konstantenreglen vil være nødvendig. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#4

Er   ∫(f(x) · k) = k · ∫ f(x) + c , så forkert at skrive ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2014 af LeonhardEuler

#5 : Nej. Det kan man ikke 

      ∫(f(x) · k) dx  ≠ k · ∫ (f(x) + c) dx

Husk at definitionen for en stamfunktion er 

           F'(x) = f(x)     

du ser let at       (F1(x) + c)' = F1'(x) = f1(x)      men   F1'(x) ≠ f(x) + c   eller  ∫(f(x) + c)dx ≠ F1(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#6

Ja det var,  ∫ (f(x) · k) dx = k · ∫ (f(x) + c) dx , jeg mente.

Jeg glemte parenteserne, det undskylder jeg, er det rigtigt skrevet så ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2014 af LeonhardEuler

Nej. Hvor kommer c fra? Selv kommer først ind i billedet, når man har integreret, da den "angiver" samtlige stamfunktioner til en bestemt funktion.

  For eksempel:    f(x) = x2   og  k = 5  og   c = 5 

         ∫ (x2 · 5) dx ≠ 5 · ∫ (x2 + 5) dx


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Altså c er jo konstanten.

Så må

      ∫(f(x) · k) dx = k · ∫(f(x)) dx + c

være rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2014 af LeonhardEuler

#9 : Nej desværre. Det er først når du har integreret at konstanten c fremkommer. 

            ∫(f(x) · k) dx = k · ∫(f(x)) dx = k·F(x) + c


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#10

Ja okay, med undtagelse af konstanten. det var sådan jeg skulle have skrevet det i #9. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2014 af LeonhardEuler

#11 : Ja.


Skriv et svar til: Integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.