Matematik

Fuldstændig løsning til inhomogen ligning

26. november 2014 af AndersSSSS (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej skal finde den partikulære løsning til den inhomogene ligning: y''-4y'+4y=8. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal "gætte" på da der ikke er noger r her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af peter lind

Du skal gætte på noget, der er af samme slags som højresien. her altså en konstant


Svar #2
26. november 2014 af AndersSSSS (Slettet)

Så altså jeg skal bare indsætte 8 ind så jeg får: 8-4*8+4*8=8 -> 8=8-> k=1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2014 af peter lind

Nej. Gæt på funktionen y = k

Der gælder så y'=y'' = 0

sæt det ind i venstre side af differentialligningen


Svar #4
26. november 2014 af AndersSSSS (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning til inhomogen ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.