Biologi

Spytamylase

26. november 2014 af WiMBiology (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med rapporten nedrydning af stivelse vha. spytamylase, og min lærer beder mig om at lave en graf som viser de forskellige temperatur på y-aksen og reaktionshastighed på x-aksen. Reaktionshastigheden udregnes således at f.eks. 5 ml. stivelse omdannes til glukose på 2,5 min så er det at: 5/2,5 = 2 ml/min. 

mine resultater ser således ud:

(der er tilsat 5 ml stivelse ved dem alle) 

20 grader = 4,5 min. = 1,1 ml/min.
30 grader = 3,5 min. = 1,4 ml/min.
40 grader = 3,5 min. = 1,4 ml/min.
50 grader = 0.5 min. = 1,16 ml/min.

Spørgsmålet er, jeg ved ikke hvordan jeg skal tegne en kruvediagram ud af dette, jeg har prøvet på excel og nspire, det lykkedes ikke.. Nogen der gider og hjælpe?


Skriv et svar til: Spytamylase

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.