Fysik

opgave - beregning af tryk

26. november 2014 af qwehasjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! Jeg er ikke så god til fysik og har derfor brug for lidt hjælp til to opgaver:

1). I et højt måleglas er der 45 cm vand under 20 cm terpentinolie. Beregn trykket på glassets bund, når barometerstanden er 1015 hPa.  (Oliens densitet er 0.85g).

Jeg troede man skulle benytte formlen: Pvæske = h*p*g -men så forstår jeg ikke hvor barometerstanden kommer ind i billedet?

2) På det dybeste sted i Storebælt er havdybden 50m. Beregn trykket i atm i denne dybde, når saltvands densitet er 1.03 g/cm^3. 

Her tænkte jeg man skal bruge ovenstående formel også:

P =h*p*g <-> 5000cm*1.03g/cm^3*9.83m/s^2= 50573Pa

også omskrive Pa til hPa til atm:

(50573/100)/1.013 = 499atm.  <- men jeg synes det ser forkert ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af peter lind

1)  trykket på bundet består af trykket fra væsken+trykket fra atmosfæren

2)  Du skal passe på med enhederne. Pa er i SI enheder som bruger enheden for masse i kg og længder i meter


Svar #2
26. november 2014 af qwehasjj (Slettet)

1) er det så sådan:

trykket fra vandet = Pvæske = hpg <-> 45cm*0.99997g/cm^3*9.82m/s^2 = 441hPA?? (hvilken enhed er det resultatet er i??)

Trykket fra olien: Pvæske = hpg <-> 20cm*0.85g/cm^3*9.82m/s^2 = 166.94

441+166.94+1085 ?? 

2) Hvad er SI enheder? Hvordan komme rjeg igang med opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af peter lind

Du skal stadig passe på med enhederne

SI standart enheder. Du skal omregne massefylde til kg/m3 og angive højderne i meter


Skriv et svar til: opgave - beregning af tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.