Matematik

hvis man kaster en kulge hjæælp

26. november 2014 af Yasmiinaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder med mine mat lektier og jeg er lidt i tvivl hvordan jeg løser opgaverne, nogen der kan hjælpe mig?

Opgaven lyder:

Hvis man kaster en kugle lodret op i luften, vil tyngdekraften tvinge den nedad igen efter et stykke tid. Hvis starthastigheden er 50 m/ sek., kan kuglens højde beskrives som følgende funktion: f(x)=50x-5x^2, hvor x er tiden i sekunder (starthøjde= 0 m.)

a  Tegn grafen 

b hvor længe er kuglen om at nå jorden igen?

c  Hvor højt når kuglen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af peter lind

b) Løs ligningen f(x) = 0

c) find maksimum for f(x). Brug formlen for toppunktet af en parabel


Skriv et svar til: hvis man kaster en kulge hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.