Matematik

Andengrads funktion hjælp

26. november 2014 af amalieejlertsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjææææælp :-)

Bestemt tallet c, så andegradsligningen 3x^2-2x+c=0 har netop én løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Hvis andengradsligningen skal have en løsning, så skal diskriminanten være lig med 0 . 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen har netop een løsning når den diskriminant er lig med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

         (-2)2 - 4 · 3 · c = 0

Løs ligningen


Svar #4
26. november 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Bliver det -6-4*3*c=0

Så c= \pm 30?

Og så bliver det på den måde d=0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man får jo så

        4 - 12c = 0

eller

        12c = 4 .

Løs nu denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2014 af SuneChr

At andengradsligningen netop har én løsning x = x0 betyder, at vi kan skrive ligningen på formen:
3(x - x0)2 = 0
Ganges ud fås
3x2 - 6x0x + 3x02 = 0
Her ses, at
- 6x0 = - 2   ∧    3x02 = c
 


Skriv et svar til: Andengrads funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.