Matematik

Skæring mellem parameterkurve og linje

27. november 2014 af Gandhara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg har svært ved at komme i gang med opgave c) i den vedhæftede opgave. Det kunne se ud som om man skulle sætte nogle ting lig med hinanden, men kan ikke helt løse det.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt kurvens koordinatfunktioner i liniens ligning. Derved får man en ligning til bestemmelse af de parameterværdier t , hvor kurven skærer linien.


Svar #2
27. november 2014 af Gandhara (Slettet)

Ligesom at løse følgende ligning?:

-t^2-4t=2*(t^2-4t)+1

Her får jeg t=1 V t=1/3

Korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2014 af mathon

c)

t-beregningen er korrekt.

Beregn nu skæringspunkterne.


Skriv et svar til: Skæring mellem parameterkurve og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.