Matematik

Overfladeareal af omdrejningslegeme enhed?

27. november 2014 af MigNiceYo - Niveau: A-niveau

Hvilken enhed måles overfladearealet af et omdrejningslegeme i?

Overfladearealet er bestemt i cm og i det rigtige målestoksforhold.

Jeg skal bestemme hvor mange milliliter maling der skal bruges til at male omdrejningslegemet.

Overfladearealet er 2530.0, men hvilken enhed? Og hvordan bliver enheden til milliliter? Er det muligt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2014 af mathon

Overfladens arealenhed er cm2


Svar #2
27. november 2014 af MigNiceYo

#1 Okay tusind tak!


Svar #3
27. november 2014 af MigNiceYo

Kan det ikke lade sig gøre at lave cm2 til ml?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2014 af mathon

Du må have en oplysning om, hvor meget 1 liter maling kan dække.


Svar #5
27. november 2014 af MigNiceYo

Det er en SRP som jeg er igang med at skrive, hvor jeg selv har fundet på eksemplet med et omdrejningslegeme og noget maling.

Der er 38 ml. maling i en lille flaske. Jeg skal finde ud af hvor mange flasker jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2014 af mathon

Du må søge oplysning om, hvor meget 1 liter maling kan dække


Svar #7
27. november 2014 af MigNiceYo

"man siger at i gennemsnit rækker en liter maling 8-10 m2."

http://dindebat.dk/topic/200612-hvor-meget-maling/

Tænker ikke det kommer sig så nøje, så hvis vi nu siger at i mit eksempel rækker 1 liter maling til 8 m2.

Så ved vi at:

1L = 1000 ml

8m2 = 80000 cm2

Overfladearealet er 2530 cm2

Hvad gør vi så herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2014 af mgjel (Slettet)

(1000 ml)/(80000 cm^2)=0,0125 ml/cm^2

0,0125 ml/cm^2*2530 cm^2=31,625 ml skal der bruges


Svar #9
27. november 2014 af MigNiceYo

#8

Okay tak.


Skriv et svar til: Overfladeareal af omdrejningslegeme enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.