Matematik

regressionsanalyse i nspire + sprøgsmål om exp. udviking

27. november 2014 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nedenstående tabel viser for nogle af årerne 2001-2007 det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark

år:                              2001    2003    2005    2007

årlig antal pendlere:   3751   5683    8783    15742

I en model kan det årlige pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark i perioden 2001-2007 beskrives ved en funktion af typen


P(t)=P0*a^(1)


hvor P(t) betegner det åelige antal af pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark, og t betegner antal år efter 2001

a) benyt tabellens data til at bestemme de to konstanter P0 og a

jeg bruger Nspire, og har fået af vide jeg skal bruge regressionsanalyse. man har ingen ide om hvordan jeg sætter det ind og hvordan den skal regne det ud for mig?? 

er der nogle der kan hælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af LeonhardEuler

Er du sikker på at det er :   P(t) = P0 • a1   i stedet  for    P(t) = P0 • at


Svar #2
27. november 2014 af livgc (Slettet)

ups en fejl jo det er P(t)=P0*at


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2014 af LeonhardEuler

Lav en liste med to variabler     hvor p er årlig antal pendlere og t er antal år efter 2001

  p                    t     

3751                0

5683                2

8783                4

15742              6

Udfør nu en potensregression


Svar #4
27. november 2014 af livgc (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: regressionsanalyse i nspire + sprøgsmål om exp. udviking

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.