Matematik

Find maximum i funktion med to variable.

27. november 2014 af One_Smash (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej matematikere.

Jeg sidder med en opgaven, som jeg har vedhæftet.

Jeg har fundet de partielle afledte:


f1(x,y)=y-3x2y2             sætter y uden for parentes: y(1-3x2y)

f2(x,y)=x-x32y              sætter x uden for parentes: x(1-x22y)

Faktorerne er sat uden for parentes, da jeg tænkte, vi kunne bruge nulreglen til at bestemme, hvornår de partielt afledte er lig nul. Men jeg sidder fast. Kan I hjælpe?

Vh. mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af LeonhardEuler

Sæt de partielle afledede med 0


Svar #2
27. november 2014 af One_Smash (Slettet)

Ja.. Den er jeg med på..  Kan ikke gennemskue hvilke værdier x og y kan tage for at nulreglen er overholdt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2014 af LeonhardEuler

Nulreglen siger at 

        a • b = 0  ⇒  a = 0 ∨ b = 0

hvorfor

y(1 - 3x2y) = 0  ⇒  y = 0 ∨ 1 - 3x2y = 0        

x(1 - x22y) = 0  ⇒  x = 0 ∨ 1 - x22y = 0


Svar #4
27. november 2014 af One_Smash (Slettet)

Ja.. det er jeg også kommet frem til.. Hvad konkluderer du så ud fra det. For hvilke x og y-værdier er de partielt afledte = 0?
 


Skriv et svar til: Find maximum i funktion med to variable.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.