Matematik

arealet af hullet i hemsen

27. november 2014 af denflittige (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Beregn arealet af hullet i hemsen (billede af hemsen er vedhæftet). 

Hvordan skal dette løses?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af peter lind

Hullet i hemsen er formodentlig den ligebenede trekant inde i midten. Siderne er ale 35. Find højden fra en af spidserne på trekanten. Brug pytagoras på det. Arealet er så ½*h*g

En anden mulighed arealet = ½*produktet af to sider*sinus af mellemliggende vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2014 af SuneChr

# 0
Er det det samlede areal af
- tre rektangler
- tre cirkeludsnit
- en ligesidet trekant
der skal findes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2014 af PeterValberg

Trekanten i midten er ligesidet...

Arealet af en ligesidet trekant med sidelængden s, kan bestemmes som:

T=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot s^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: arealet af hullet i hemsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.