Matematik

Matematik

27. november 2014 af LarsenAA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udviklingen i medlemstallet for fagforbundet LO kan med tilnærmelse beskrives ved
modellen
??(??) = −40 900?? + 1 400 000 ,
hvor ?? er antal år efter 2004, og ??(??) er medlemstallet i LO.
a) Hvad fortæller tallene – 40 900 og 1 400 000 om udviklingen i medlemstallet for LO?
b) I hvilket år kommer medlemstallet under 1 000 000, hvis udviklingen fortsætter?

Befolkningstallet i Sudan er i årene 1950-2000 med god tilnærmelse vokset med 2,58 % om
året. I 1950 var befolkningstallet 9,2 mio.
a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i Sudans befolkningstal i årene 1950-2000.
b) I hvilket år nåede befolkningstallet i Sudan op på 24 mio.?
c) Hvor mange år går der før Sudans befolkningstal er fordoblet?


Svar #1
27. november 2014 af LarsenAA (Slettet)

Udviklingen i medlemstallet for fagforbundet LO kan med tilnærmelse beskrives ved
modellen
?? ( X ) = −40 900?? + 1 400 000 ,
hvor X er antal år efter 2004, og ?? ( X ) er medlemstallet i LO.
a) Hvad fortæller tallene – 40 900 og 1 400 000 om udviklingen i medlemstallet for LO
b) I hvilket år kommer medlemstallet under 1 000 000, hvis udviklingen fortsætter

Befolkningstallet i Sudan er i årene 1950-2000 med god tilnærmelse vokset med 2,58 procent om
året. I 1950 var befolkningstallet 9,2 mio.
a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i Sudans befolkningstal i årene 1950-2000. 
b) I hvilket år nåede befolkningstallet i Sudan op på 24 mio.?
c) Hvor mange år går der før Sudans befolkningstal er fordoblet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

1) Der er muligvis tale om en lineær model   f(x) = ax + b . Løs så ligningen f(x) = 1400000 .

2) Der er tale om en eksponentiel model f(x) = b · ax . Værdierne for a og b aflæses af opgavens tekst.
Løs så lligningen  f(x) = 24 mio . Beregn fordoblingskonstanten for modellen.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.