Eksamensforberedelse

nogen der kan hjælpe??

09. december 2014 af marianna24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal op til eksamen i næste uge hvor jeg er ved at lave en case hvor jeg dog ikke rigtig kan finde nogen svar på nettet.

dette er case:

Mike 5 måneder

Mike er 5 måneder gammel. han er for kort tiden siden startet i vuggestuen. forældrene hedder Irene og Knud. I vuggestuen kender de ikke Irene og Knud særligt godt. Knud har overtaget forældrenes husmandssted og Irene er "tilflytter".

Pædagogerne har i en indberetning til kommunen skrevet at lille Mikes øjne er skræmmende. De skriver " vi oplever det, som om man ser i øjnene på en blind. babyen virker slap, og man kan ikke få øjnekontakt med ham. Han forsøger at åbne øjnene, og lykkes det for ham, virker de totalt tomme.

Mike bor hjemme sammen med sin mor og far på det lille husmandssted. Når der er hjemmebesøg bliver man mødt at to sorte labradorhunde, der gør voldsomt på en mudret gårdplads, hvor der står nogle rustne landbrugsredskaber og en grå Mazda uden plader. Irene byder velkommen og Knud serverer kaffe. Hun er 31 år og på førtidspension. Han er sygemeldt efter en operation. Der er hjemmeklippede julehjerter i loftet og en sok på væggen. Irene beklager at der er så beskidt på badeværelset, men " Det er ikke til med to hunde i huset" I stuen sover Mike på sofaen til lyden af amerikansk tv3- serie, mens røgen fra de mange grønne look og pibetobakken hænger under loftet. Han ser tryg og fredfyldt ud, som han ligger der under tæppet i den mørke stue. Forælderne fortæller, at kommunene har sagt, at de med 100% sikkerhed får lov til at beholde Mike. Han trives så godt, siger forælderne. Irene er bekymret over, at virker slap og dårligt kan åbne øjnene, men for nogle uger siden måtte hun trods alt spørger til, hvorfor han tissede så lidt. Irene fik besøg af sundhedsplejersken, og de fandt ud af at Irene dels kom for meget pulver i mælkeblandingen, og at han hellere ikke fik nok at spise. Irene synes sundhedsplejersken er alle tiders, og at de fik en god snak.

Irene har også to store drenge, Lasse på 10 og Martin på 8, men de blev tvangsfjernet for to år siden, efter de gennem deres barndom var blevet tævet af deres far, Irenes tidligere mand. Irene flyttede fra sin mand, da kommunen truede med at fjerne børnene, og ret hurtigt derefter møder hun Knud, som hun flytter sammen med. Lasse og Martin  fik det fårligere, og efter Lasse forsøger at begå selvmord tvangsfjernes begge drenge. Familien blev inden da observeret, og af psykologens og sagsbehandlerens notater fremgår det, at Irene er " uden forældreevne". Det er Irene ikke enig i. Irene og Knud er meget glade for at være forældre, og de siger at de gerne vil have flere børn. Knud glæder sig til at Mike bliver større, så han kan få mere med ham at gøre. Når pædagogerne taler med Irene om deres bekymringer for Mike, siger hun, at barnet er meget roligt og har det godt.

spørgsmålene:

Hvilke omsorg omtager mike fra omsorgsstrekanten? og hvad modtager han ikke?

hvorfor laver man en forældreevne undersøgelse og hvad skal den bruges til?

hvilke af de 4 typer omsorgssvigt?

Håber der er nogender kan hjælpe mig, er virkelig gået kold.. :(


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.