Matematik

Mangler hjælp til nulpunkter (ligning)

09. december 2014 af rankovichi (Slettet) - Niveau: B-niveau

3. hvad der forstås ved nulpunkter og hvordan disse kan beregnes manuelt i
følgende konkrete situationer:

3.1. f(x) = 3x2 – 27x
3.2. g(x) = -20x2 + 45

Forklar også, hvordan nulpunkter kan bestemmes for enhver andengradsfunktion
ved hjælp af Diskriminantmetoden.
Tag udgangspunkt i følgende konkrete eksempel: 3.3. h(x) = 2x2 + 8x – 24


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2014 af mathon

                               f(x)=3x^2-27x=0

                                                x^2-9x=0

                                                x(x-3)=0

                               g(x)=-20x^2+45=0

                                                x^2-\frac{9}{4}=0

                                                x=\pm \frac{3}{2}

                                                  


Svar #2
09. december 2014 af rankovichi (Slettet)

#1

                               f(x)=3x^2-27x=0

                                                x^2-9x=0

                                                x(x-3)=0

                               g(x)=-20x^2+45=0

                                                x^2-\frac{9}{4}=0

                                                x=\pm \frac{3}{2}

Problemet jeg har er bare hvordan man beregner dette. Kan du give en kort forklaring?                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af mathon

                                                f(x)=3x^2-27x=0

                                                x^2-9x=0

                                                x(x-3)=0     her benyttes nul-reglen:

                                                     x=\left\{\begin{matrix} 0\\3 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2014 af mathon

                              g(x)=-20x^2+45=0           der divideres med -20

                                                x^2-\frac{9}{4}=0

                                                x^2-\left ( \frac{3}{2} \right )^2=0

                                                \left ( x+\frac{3}{2} \right )\left ( x-\frac{3}{2} \right )=0    nul-reglen benyttes igen

                                                     x=\left\{\begin{matrix} -\frac{3}{2}\\ \frac{3}{2} \end{matrix}\right.

                                                  


Skriv et svar til: Mangler hjælp til nulpunkter (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.