Studievalg og videregående studie

HJÆLP !!!!!!!!!!!!!!!!!!

11. december 2014 af simone100 (Slettet)

hej folkens

er der en venlig sjæl der kan hjælp den denne opgave.

Methanol på dampform forbrændes i en forbrændingsreaktor med overskud af luft. Methanol på dampform produceres fra flydende methanol  ved 25 0C, der fordampes og opvarmes til 100 0C inden dampen tilledes til forbrændingsreaktoren. Luften tilledes ligeledes ved 100 0C.

En analyse af afgangsgassen på tør basis (mol/mol tør gas) gav flg:  4,8% CO2, 14,3% O2, 80,9% N2.

Afgangsgassen forlader reaktoren ved 300 C

Opskriv reaktionsligning for den fuldstændige forbrænding af methanol.

Opstil balancer og beregn de ubekendte antal mol af ilt og kvælstof i den luft der tilledes, samt antal mol af de enkelte komponenter i røggassen. Derregnes med tilledning af 1 mol methanol på dampform.

Beregn hvor meget energi der skal tilføres for at fordampe et mol methanol og opvarme til den ønskede temperatur

 

Opstil energibalancen for reaktoren og beregn den varmemængde der kan afgives ved forbrænding af 1mol methan (v).

 

Vurder fordele/ulemper ved at anvende methanol som brændsel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2014 af Zall

Fuldstændig forbrænding af methanol:
2CH4O + 3O2 --> 2CO2 + 4H2O

atmnosfærisk luft inden forbrædning:
20,9% = O2
0,037% = CO2

Derfor er der dannet:
4,8% - 0,037% = 4,763% CO2
Der er anvendt:
20,9% - 14,3% = 6,6% O2

Du ved at du har 1 mol fra starten, du kan derfor se ud fra reaktionskemaet at der er anvendt:
(2/1 * 3) mol = 1,5 mol O2
Der er dannet:
1 mol CO2

Resten har du formler fra lærebøgerne til :D
 


Skriv et svar til: HJÆLP !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.