Fysik

Forklar disse begreber ( Spænding, strømstyrke, modstand effekt)

16. december 2014 af Skolepie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa, er der nogle mennesker der vil forklar mig disse begreber spænding, strømstyrke, modstand og effekt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2014 af hesch (Slettet)

En elektrisk leder kan sammenlignes med en haveslange:

Den elektriske spænding i lederen = vandtrykket i slangen.

Den elektriske strøm = vandets hastighed gennem slangen.

Du indsætter en modstand i lederen = du klemmer vandslangen sammen.

Du får større effekt gennem/ud af lederen = du øger vandtrykket og/eller øger vandhastigheden gennem slangen, så den bedre kan drive en vandturbine. Slangeeffekt = vandtryk*vandgennemstrømning/sek. Elektrisk effekt,  P = U * I.


Svar #2
16. december 2014 af Skolepie (Slettet)

Tusind tak:-)))

Skriv et svar til: Forklar disse begreber ( Spænding, strømstyrke, modstand effekt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.