Andre fag

Kedel (Turbine opgave)

17. december 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som kan hjælpe mig igennem denne opgave? Jeg er lidt fortabt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Se min tegning.

4.1

1: 480oC, 43 bar. Entalpi: 3390

2. 220oC, 2,4 bar. Entalpi : 2900

3. Man går lodret ned fra pkt. 1 indtil man når linien for trykket 2,4 bar. Entalpi: 2710

4. Hvad er LP-turbinen? Er det LT, de mener?

 

ηis = (3390 - 2900)/((33990 - 2710) = 0,72

4.2:

Aner det ikke.

4.3:

Man går vandret ud fra pkt.1 indtil man når linien for 30 bar. T~475oC

4.4

Man finder den isentropiske afgangsentalpi ved at går lodret ned til 2,4 bar (det røde kryds). Jeg aflæser 2790.

0,72 = (3390 - x) / (3390 - 2790)  =>

x = 2958

Pkt. 6 er så punktet h = 2958, p = 2,4 bar


Svar #2
17. december 2014 af Redub (Slettet)

4.1 De må mene LavTryksturbinen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nå, 4 må så være punktet ( p=0,060bar, x=0,97 )


Svar #4
17. december 2014 af Redub (Slettet)

Fedt :) 1000 tak :D


Skriv et svar til: Kedel (Turbine opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.