Fysik

SRP hjælp hjælp hjælp smeltevarme!!!!

17. december 2014 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg laver srp om smeltevarme i mørk chokolade. Jeg har smeltet 80 gram chokolade, og kom derefter 20 gram chokolade derned i, mens min chokoladekoger stadig var tændt.

Jeg beregner smeltevarmen med denne formel:

Ls=  Q/m = delta temp * M * cchokolade + 19 W * t * nyttevirkning / m

Delta temp = fra mit ikke-smeltet chokolade kommer ned i den smeltede chokolade og indtil det er smeltet
M = 80 gram
cchokolade = specifik varmekapacitet for chokolade
19 W er fra min tilførte energi
t = hvor lang tid det tog at smelte det lille stykke chokolade
m = 20 gram

Jeg startede med at finde Q (delta temp * M * cchokolade + 19 W * t * nyttevirkning), grunden  til 19 W * t * nyttevirkning er fordi min chokolade koger er tændt undervejs. Jeg får Q til 161679,245 1/kg * J, hvor min enhed kun skal være J! Hvad gør jeg? Hvor er min fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af peter lind

Det ser meget forkert ud.

Den tilførte energi Q = 19W*t    hvor t er tiden der bruges.

Den bruges til at varme chokoladen op til smeltepunktet samt til at smelte chokoladen. Det giver

Q = mchokolade*ccokolade*ΔT + Ls*mchokolade


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Din overskrift er smeltevarme, men smeltevarme figurerer slet ikke i din opstilling.

Den lille masse chokolade på m = 20 g opvarmes fra stuetemperatur til chokoladens smeltepunkt, hvorefter denne masse chokolade smeltes, dvs

        Q = cchok·m·ΔT + Lchok·m = 19W·t·(nyttevirkning)

hvor Lchok er chokoladens smeltevarme.


Skriv et svar til: SRP hjælp hjælp hjælp smeltevarme!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.