Matematik

Bestem længde af katete og hypotenusen

17. december 2014 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

I min aflevering hedder opgaven således: 

Om en retvinklet trekant ABC oplyses det, at arealet er 6 og den ene katete er 4. 

Bestem længden af anden katete og længden af hypotenusen i trekant ABC 

Kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre, og hvor jeg skal starte? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis kateterne er a og b og hypotenusen er c, gælder der, om arealet T at

        T = (1/2)·a·b

Her kender man T og for eksempel a og kan så beregne b. Derefter findes hypotenusen ved at benytte Pythagoras

        c2 = a2 + b2 .


Svar #2
17. december 2014 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Men forstår ikke hordan jeg kan regne b, når jeg kun kender T og A? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man isolerer b af ligningen

        T = (1/2)·a·b

dvs.

        b = 2T / a


Svar #4
17. december 2014 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Jeps har fudnet ud af det tak! .-) 


Skriv et svar til: Bestem længde af katete og hypotenusen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.