Matematik

Uendeligheden

17. december 2014 af anno2001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bevis at nedenstående mængder er tælleligt uendelige

A = {1,3,5,7,9}

B = {4,12,20,28,36}

Undersøg om der er lige mange punkter på 2 linjestykker af forskellig længde.

Hjælp!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af peter lind

Det spørgsmål kan ikke være rigtigt Det er da tydeligt at der kun er 5 elementer i hver af de to mængder


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

De to viste mængder er tælleligt endelige. Der kan etableres en bijektiv afbildning mellem afsnittet

        N5 = {1,2,3,4,5}

og hver af mængderne A og B .

Man kan etablere en bijektiv afbildning mellem to reelle egentlige intervaller A = [a;b] og C = [c;d]:

        φ(x) = c + (x-a)·(d-c)/(b-a)


Svar #3
17. december 2014 af anno2001 (Slettet)

Bevis at nedenstående mængder er tælleligt uendelige

A = {1,3,5,7,9,.....}

B = {4,12,20,28,36, ....}

Undersøg om der er lige mange punkter på 2 linjestykker af forskellig længde.

Hjælp!

På forhånd tak!

sorry og tak for jeres besvarelser!


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har jo så, at

        A = { x ∈ N | x = 2n - 1 , n ∈ N }

og

        B = { x ∈ N | x = 4·(2n-1) , n ∈ N } .

Vis, at φA(n) = 2n-1    og   φB(n) = 4·(2n-1)   er bijektive afbildninger  af N på hhv A og B .

Den sidste opgave er forklaret i #2.


Skriv et svar til: Uendeligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.