Matematik

Reducering

17. december 2014 af noah96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan skal x^2+4x*4h+(x^2-π*0,4x) reduceres? Jeg er ret meget i tvivl

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parentesen og reducer de to led med x2 til

        2·x2 + 16·x·h - 0,4·π·x


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske er udtrykket fremkommet ved at løse Opg 13 i dette opgavesæt

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Matematik/100601_mat_B_stx.pdf

?

I så fald er udtrykket forkert.


Svar #3
17. december 2014 af noah96 (Slettet)

Jo, det er fra den. Ret vildt du lige kunne se det o:

Det er opgave a, hvor jeg skal bestemme kassens overfladeareal udtrykt ved x og h. 

Jeg forstår dog ikke hvor fejlen ligger henne? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kassens overflade består af 4 rektangler med siderne x og h, samt de to kvadratiske bund og låg hver med siden x, og i låget er der udskåret er hul med diameteren 0,8x . Hullets radius er derfor 0,4x . Det samlede areal er så

        A = 4·x·h + x2 + x2 - π·(0,4x)2 = (2 - 0,16π)·x2 + 4·x·h


Svar #5
17. december 2014 af noah96 (Slettet)

Årrh, ja, det kan jeg da godt se. Havde lige lavet et par sjuskefejl. 

Jeg forstår dog ikke hvordan du reducerer til (2 - 0,16π) · x^2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

A = 4·x·h + x2 + x2 - π·(0,4x)2 = 4·x·h + 2·x2 - 0,16·π·x2 = (2 - 0,16·π)·x2 + 4·x·h .


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

       (- π) · (0,4x)+ 2x2 = (- π) · [(0,4x) · (0,4x)] + 2x2 = ( - π) · (0,16x2) + 2x2 = (-0,16π · x2) + 2x2 = 

       (2 - 0,16π) · x2


Svar #8
17. december 2014 af noah96 (Slettet)

Arrh, det gir mening! Mange tak :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.