Matematik

andengradspolynomium

17. december 2014 af AssBass01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet en graf for et andengradspolynomium, og jeg har fået forskriften h(t)=0,003241·t^2-0,07213+0,4070
er der nogen der kan forklare hvad de forskellige tal står for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan skulle vi kunne forklare det, når vi ikke aner, hvad opgaven går ud på? Tallene er koefficienterne i dit 2.-gradspolynomium.

De to konstante led kan reduceres til ét led (med mindre der er tale om en tastefejl i udtrykket).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#0

Mangler du ikke et t ved 0,07213 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af SuneChr

# 0
For det generelle 2.gradspolynomium
y = ax2 + bx + c
har vi førstekoordinaten  x = (- b/(2a)) for toppunktet.
Heraf ses, at hvis a og b har samme fortegn, må toppunktet ligge "til venstre" for y-aksen.
og
hvis a og b har forskelligt fortegn, må toppunktet ligge "til højre" for y-aksen.
Prøv nu selv at se, hvad a og c betyder grafisk.


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.